Shinjukussa kävellessä

Tässä vaihteeksi kuvia Tokiosta Shinjukun kujilta. Shinjukun keskus on oikeastaan asema, ja nämä kauppakadut löytyvät sen itäisen sisäänkäynnin puolelta.

Kuvat ovat maaliskuulta, mutta eivät ole siitä huolimatta aivan tuoreita: suurin piirtein tuolta siellä kuitenkin näyttää, mitä nyt jotkut kaupat ja ravintolat ovat jo saattaneet kadota ja uusia tullut tilalle. Tai sitten ei. Jotkut ovat ja pysyvät paikoillaan kaikista ainaisista muutoksen tuulista huolimatta. Kuten yläkuvan oikeassa reunassa oleva Tsunahachin tempuraravintola, joka on aloittanut näissä tiloissa vuonna 1923. Paikka on myös ulkomaalaisten suosiossa, ruokalista löytyy englanniksikin. Kerran olen käynyt, ei lainkaan hullumpi.

Kadun ylitys. Kuten huomaa, japanilaisnaiset pukeutuvat mielellään mekkoihin ja hameisiin, vaikka housujakin toki käyttävät. Mutta naisellisuus ei Japanissa ole missään nimessä pannassa.

Japanissa katukuva on aikalailla vapaa, toisin sanoen melkein mikä tahansa käy, kun on kyse liiketoiminnan mainostamisesta. Ruokapaikkojakin löytyy, ja kilpailu on kova, mikä osin selittää tätä mainonnan kakofoniaa. (Tässä tarjolla mm. raamenia, pihvejä ja jauhelihapihvejä sekä possu-riisikulhollisia)

Katukuvaa. Taustalla juna-asema. Taskuvarkaista varoitetaan lyhtypylvään tietoiskusta, vaikka äärimmäisen harvinaista se taitaa jopa Tokion mittakaavassa olla.

Ja lopuksi paikan nimi, joka voidaan romanisoida näinkin. Nykyään yleensä kuitenkin muodossa Shinjuku (lausutaan šindjuku).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s