Vaahteranlehtien innoittamat wagashi-makeiset

Perinteiset japanilaiset wagashi-makeiset heijastelevat vuodenaikojen vaihtelua. Syksyn suosituin aihe on japaninvaahteranlehti, punertava momiji.

Vasemmanpuolisessa kuvassa on sopiviksi suupaloiksi leikattu, anko-punapaputahnaa sisältävä paistettu momijimanju. Manju on leikattu puoliksi, sopiviksi suupaloiksi, ja sen seurana tarjottiin korkeasta keraamisesta kupista paahteista houchicha-teetä.

Oikeanpuoleisessa kuvassa on puolestaan niin ikään momiji-japaninvaahteran innoittama wagashi, tai pikemminkin chagashi, jollaisia tarjotaan yleensä matcha-teen kanssa. Myös tämän makeisen täytteenä on anko-punapaputahnaa.

Wagashien lisäksi vaahteranlehden muodossa voidaan tarjoilla esimerkiksi vihanneksia tai kalatahnasta valmistettua kamabokoa. Toinen japanilaisessa keittiössä suosittu syksyinen motiivi on kauniin muotoinen, kultaisen keltainen neidonhiuspuun lehti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s